Presse

Video på TVSyd
Pavillion til ældremøde

Nyhedsudsendelse: 19:30 – 01. maj. 2020

Artikel i Fyns Amts Avis

 

3. juni 2020

Læs artiklen her

Artikel i Fyns.dk

 

2. juni 2020

Læs artiklen her

Artikel i PROPATIENTER

 

28. maj 2020

Læs artiklen her

Artikel i SUNDHEDSPOLITISK
TIDSSKRIFT

 

28. maj 2020

Læs artiklen her

Danmarks første besøgspavillon
– beskytter svage mod smitte

Pressemeddelelse, 27. maj 2020

En far, der døde under Coronakrisen, og en mor i hjemmeplejen, som oplever de gamles smerte ved ikke at måtte se familien. Det er baggrunden for, at Danmarks første speciallavede besøgspavillon er sat i produktion og skal gøre nytte i hele Danmark på plejehjem, hospitaler og bosteder.

Meinhardt Poulsen og Preben Givskov fra Sønderborg har gennem mange år indrettet butikker og hoteller. Men med et slag slog Coronakrisen benene væk under deres vante forretning.

 ”Vi sad lige og kiggede ud i luften og ’rystede pelsen’, men ikke i mange halve timer, før vi begyndte at udtænke, hvordan vi kunne tegne og bygge et sikkert og hyggeligt besøgsrum til de mange syge og svage, som pludselig er adskilt fra deres familier. Det er der et stort behov for. I forbindelse med den hurtige genåbning er de svage i samfundet endnu mere udsatte for smitte,” fortæller Preben Givskov.

Alternativet er, at ældre og svage mødes i et telt eller under åben himmel, hvor der både er koldt og smittefare.

Samme med makkeren Meinhardt Poulsen og investoren Dennis Rosengren Skjøth havde de konsekvenserne af Corona tæt inde på livet. Dennis Rosengren Skjøth blev adskilt fra sin far, da han døde i starten af Coronakrisen, og Meinhardt Poulsens mor kunne fortælle om modløse ældre, der ikke måtte se familien.

Resultatet af mange tanker, beregninger og konstruktioner er Hjerterum – så vidt vides den første specialdesignede besøgspavillon, der er sat i serieproduktion og henvender sig til ældre og personer i risikogrupper, som ikke tåler at blive smittet med Corona eller andre sygdomme. Besøgspavillonen er en transportabel besøgsvogn, der hurtigt kan placeres og installeres ved plejehjem, bosteder, hospitaler og på hospice. 

De første besøgspavilloner er solgt til landets kommuner, og interessen er stor. Produktionen hviler på en række solide underleverandører, som kan skrue op for produktionen i takt med, at der kommer bestillinger. Kapaciteten er +100 om ugen.

Sådan virker Hjerterummet
Hjerterummet har to separate indgange, hvor den pårørende går ind ad den ene indgang og den, der skal skånes for smittefare, kommer ind ad den anden. På den måde er der ingen fysisk kontakt, men det er muligt at se og høre hinanden i besøgsboksen. 

Besøgsrummet er adskilt med glasvæg. Der er installeret højtalere, så det er nemt at føre en samtale i pavillonen. En teleslynge kan tilsluttes, så også de svagt hørende får det optimale ud af besøget. Besøgsrummet er konstrueret, så det let kan gøres klinisk rent efter hvert besøg. 

Meinhardt Poulsen og Preben Givskov bruger alle vågne timer på at turnere landet rundt for at lade plejehjem, bosteder og hospitaler afprøve besøgspavillonen. De oplever, at mange lægger håndflade mod håndflade på glasset.

”Hjerterummet bliver taget imod med åbne arme af personale, pårørende og de personer, som er sårbare. Det er første gang, at de oplever at kunne være sammen, men hver for sig i denne Coronatid, som virkelig er hård, fordi man afskærer mennesker fra at være sammen med dem, som de holder mest af,” fortæller Preben Givskov.

 Selv når Corona har ’lagt sig’ vil der være brug for Hjerterum mange steder til udsatte eller sårbare med dårligt immunforsvar. Et koncept, der er kommet for at blive og kan anvendes til mange andre formål, fx som sanserum eller møderum.

Yderligere informationer kan fås ved henvendelse til: Preben Givskov, indehaver: +45 2714 2010
mail: pgi@buybestsolution.dk

Send en besked

Har du tekniske spørgsmål, spørgsmål om hygiejnen, eller andet,
så kontakt os og vi svarer hurtigst muligt